Acnetherapie 

Met acnetherapie behandelen we verschillende vormen van acne, zoals:

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Heb je er ook last van?  Blijf er dan niet te lang mee lopen. Dan kunnen je klachten alleen maar erger worden. Onze huidtherapeuten helpen je graag verder om ervoor te zorgen dat je weer lekker in je vel zit.

Welke acnebehandelingen zijn er?

Er is geen standaard behandeling voor acne. Daarom kijken we altijd naar jouw persoonlijke situatie. Hoe oud ben je? Wat zijn je klachten? Heb je last van littekens door acne? Op basis daarvan kijken we welke acnebehandeling het beste bij je past. Bijvoorbeeld:

1. Lichte acnebehandeling

Wij passen een lichte acnebehandeling toe als je last hebt van lichte acne, die geen littekens achterlaat. De focus van de behandeling ligt vooral op het reinigen van je huid. We verwijderen puistjes en mee-eters. Ook krijg je van ons huidverzorgingstips zodat je de acne zelf goed onder controle kunt houden.

2. Zwaardere acnebehandeling

Wij passen een zwaardere acnebehandeling toe als je last hebt van zware acne(littekens). We doen dit vaak in combinatie met een behandeling van je huisarts of dermatoloog. Door deze acnebehandeling wordt je huid een stuk rustiger. We verwijderen bijvoorbeeld oneffenheden, zodat er minder snel nieuwe ontstekingen ontstaan.

3. Uitbreiding acnebehandeling

We kunnen een acnebehandeling uitbreiden met andere behandelingen, zoals microdermabrasie, een peeling of microneedling. Deze behandelingen zorgen ervoor dat je huid sneller vernieuwt. Ook zorgen ze ervoor dat littekens minder goed zichtbaar zijn of zelfs helemaal verdwijnen.

4. Camouflagetherapie

Als je last hebt van acne, kunnen we ook camouflagetherapie geven. Tijdens deze behandeling leren wij je hoe je oneffenheden en littekens op je huid kunt camoufleren. We kiezen samen een camouflageproduct dat past bij jouw huidskleur. Vervolgens leren we je hoe je de camouflagecrème op een natuurlijke manier op je huid aanbrengt.

Acne behandeling DermaCentrum Apeldoorn

Behandelfrequentie

Hoeveel acnebehandelingen je precies nodig hebt, hangt af van je klachten. We vertellen je hier meer over tijdens het intakegesprek.

Persoonlijk behandelplan

Voordat we met een behandeling starten, voeren we eerst een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken je klachten en de gewenste resultaten. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan. Na afloop evalueren we samen of de behandeling het gewenste effect heeft. 

Vergoeding acnebehandeling

Acnebehandelingen worden soms gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Let op: je moet dan wel aanvullend verzekerd zijn. Je zorgverzekeraar kan je precies vertellen of je recht hebt op een vergoeding. En zo ja, wat de hoogte is van die vergoeding.

Wij adviseren je om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met je zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen. Vergoedt de zorgverzekeraar de kosten niet? Dan kun je de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. Je kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wil je meer weten over acnetherapie? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Jouw huid is onze zorg!