Acnetherapie 

Heb je last van acne? Dan kun je daar flink onzeker van worden. Gelukkig is er ook wat aan te doen. Bij DermaCentrum Apeldoorn kun je terecht voor een acnebehandeling. We noemen dit ook wel acnetherapie.

Waarom een acnebehandeling?

Met acnetherapie behandelen we verschillende vormen van acne, zoals:

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Heb je er ook last van?  Blijf er dan niet te lang mee lopen. Dan kunnen je klachten alleen maar erger worden. Onze huidtherapeuten helpen je graag verder om ervoor te zorgen dat je weer lekker in je vel zit.

©WirandaLund

Welke acnebehandelingen zijn er?

Er is geen standaard behandeling voor acne. Daarom kijken we altijd naar jouw persoonlijke situatie. Hoe oud ben je? Wat zijn je klachten? Heb je last van littekens door acne? Op basis daarvan beoordelen we welke acnebehandeling het beste bij je past. Bijvoorbeeld:

1. Lichte acnebehandeling

Een lichte acnebehandeling passen we toe als je last hebt van lichte acne zonder littekens. De focus van de behandeling ligt vooral op het reinigen van je huid. We verwijderen puistjes en mee-eters. Ook krijg je van ons huidverzorgingstips, waarmee je de acne zelf goed onder controle kunt houden.

2. Zwaardere acnebehandeling

Wij passen een zwaardere acnebehandeling toe als je last hebt van zware acne en littekens. We doen dit vaak in combinatie met een behandeling van je huisarts of dermatoloog. De acnebehandeling zorgt ervoor dat je huid een stuk rustiger wordt. We verwijderen onzuiverheden en oneffenheden, zodat er minder snel nieuwe ontstekingen ontstaan.

3. Uitbreiding acnebehandeling

We kunnen een acnebehandeling uitbreiden met andere behandelingen. Daarbij kun je denken aan microdermabrasie, een peeling of microneedling. Deze behandelingen zorgen ervoor dat de huid sneller vernieuwt. En dat littekens minder goed zichtbaar zijn of zelfs helemaal verdwijnen.

Acne behandeling DermaCentrum Apeldoorn

4. Camouflagetherapie

Als je last hebt van acne, kunnen we ook camouflagetherapie geven. We leren je dan hoe je oneffenheden en littekens op een natuurlijke manier camoufleert. Samen kiezen we een camouflageproduct uit dat past bij jouw huidskleur. Vervolgens leren we je hoe je de camouflagecrème op een natuurlijke manier op je huid aanbrengt.

Wij werken daarbij met de fijne producten van Lycogel. Deze foundations zijn watervast, laten je huid ademen én hebben verzorgende ingrediënten. Deze foundation staat niet voor niets in onze lijst met favoriete huidproducten!

Lycogel producten

Behandelfrequentie

Hoeveel acnebehandelingen je precies nodig hebt? Dat hangt af van je klachten. We vertellen je hier meer over tijdens het intakegesprek.

Persoonlijk behandelplan

Voordat we met een behandeling starten, voeren we altijd eerst een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken je klachten en de resultaten die je graag wilt bereiken. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan. Na afloop evalueren we samen of de behandeling het gewenste effect heeft. 

Vergoeding acnebehandeling

Acnebehandelingen worden soms gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Let op: je moet dan wel aanvullend verzekerd zijn. Je zorgverzekeraar kan je precies vertellen of je recht hebt op een vergoeding. En zo ja, wat de hoogte is van die vergoeding.

Wij adviseren je om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met je zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen. Vergoedt de zorgverzekeraar de kosten niet? Dan kun je de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. Je kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wil je meer weten over acnetherapie? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Jouw huid is onze zorg!