Camouflagetherapie

Heeft u last van oneffenheden op uw huid? Zoals littekens, pigmentvlekken, vitiligo, rosacea of couperose? Met camouflagetherapie leren wij u hoe u deze oneffenheden op een natuurlijke manier kunt camoufleren.

Wanneer is camouflagetherapie iets voor mij?

Camouflagetherapie is een geschikte behandeling als u last heeft van oneffenheden op uw huid. Denk daarbij aan:

Camouflagetherapie DermaCentrum Apeldoorn

Hoe werkt camouflagetherapie?

Met camouflagetherapie leren wij u hoe u oneffenheden op een natuurlijke manier kunt camoufleren. Welk camouflageproduct het beste bij u past, hangt af van uw huid en uw klachten. Daarom voeren we eerst een vrijblijvend intakegesprek met u. We bespreken uw klachten en de gewenste resultaten. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan en starten we met de camouflagetherapie.

Persoonlijke behandeling

Samen gaan we op zoek naar de juiste kleur camouflagecrème. We kiezen altijd de kleur die het dichtst bij uw eigen huidskleur in de buurt komt. Vervolgens leren wij u hoe u de camouflagecrème op een natuurlijke manier op uw huid kunt aanbrengen.

Bij DermaCentrum Apeldoorn werken we met verschillende soorten camouflageproducten, die variëren van crèmes tot minerale poeders. Het is aan u om te bepalen wat u prettig vindt. Hieronder zetten we de verschillende camouflageproducten op een rij.

Lycogel

Heeft u last van kleine kleurafwijkingen in uw gezicht, hals, decolleté of na een therapeutische behandeling? Dan is Lycogel een geschikt camouflageproduct. Lycogel combineert cosmetische technologieën met huidverzorging. De crèmes bevorderen het herstel van de huid, kalmeren de gevoelige huid en gaan huidveroudering tegen. Bovendien laat de crème de huid ademen. De crème is tot 90 minuten zwemmen waterbestendig en bevat een parabenenvrije zonbeschermingsfactor (SPF 30).

Lycogel producten

DermaColor Camouflage Systeem

Het DermaColor Camouflage Systeem is speciaal ontwikkeld om kleurafwijkende huidaandoeningen te camoufleren. Denk aan grotere littekens, pigment, goedaardige huidwoekeringen, vitiligo en tatoeages. De crème is watervast en geeft niet af op uw kleding. Ook is de crème is hypoallergeen en geschikt voor alle huidtypes en lichaamsdelen. U kunt de crème dagelijks gebruiken.

La Bella Donna

Bij DermaCentrum Apeldoorn gebruiken we de minerale poeders van La Bella Donna . Dit poeder bevat minerale en natuurlijke ingrediënten die de huid herstellen en beschermen. Deze poeder van Bella Donna is daarom heel geschikt voor de gevoelige, allergische of geïrriteerde huid. Ook zit er een zonbeschermingsfactor (SPF 50) in.

minerale-poeder-la-bella-donna

Microskin

Microskin is een licht en vloeibaar camouflageproduct. Het is eigenlijk een tweede huidlaagje, dat goed dekt en niet afgeeft. De producten van Microskin zijn geschikt voor het camoufleren van verschillende huidaandoeningen, zoals vitiligo, (brandwonden)littekens, hypopigmentie en hyperpigmentatie. Ook kunt u ze gebruiken om tatoeages, spataderen en wijnvlekken te camoufleren. Een groot voordeel van Microskin is dat de crème twee à zeven dagen op de huid blijft zitten.

Vergoeding camouflagetherapie

Sommige zorgverzekeraars vergoeden camouflagebehandelingen deels of helemaal. Vaak wordt camouflagetherapie voor het gelaat wel vergoed en camouflagetherapie voor het lichaam niet. Let op: u moet dan wel aanvullend verzekerd zijn.

Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen of u recht heeft op een vergoeding. En zo ja, wat de hoogte van de vergoeding is. Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen.

Vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten niet? Dan kunt u de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over camouflagetherapie? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!