Endermologie

Endermologie is een behandelmethode waarbij we het diepe bindweefsel in uw huid masseren. Dit doen we met een speciaal massageapparaat (LPG).

Met endermologie kunnen we verschillende huidaandoeningen en huidklachten behandelen, zoals:

 • Cellulite
 • Oedeem
 • Littekens
 • Een bestraalde huid
 • Huidklachten na een behandeling als liposculptuur of liposuctie

Hoe verloopt een endermologie-behandeling?

Tijdens de behandeling werken we met een speciaal apparaat: de LPG endermologie Allicance. De rollers van dit apparaat pakken uw huidplooien samen en masseren uw huid zonder dat het pijn doet.

De endermologie-behandeling stimuleert:

 • Uw bloedsomloop en lymfevaten
  Hierdoor worden voedingsstoffen in de huid beter aangevoerd. Afvalstoffen worden beter afgevoerd.
 • De afvoer van vetten
  Dit zorgt voor een stevigere huid. Ook een eventuele sinaasappelhuid (bobbelige huidstructuur) wordt hierdoor minder.
 • De aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur
  Hierdoor wordt uw huid steviger, soepeler, gladder en gezonder.

Medische en cosmetische endermologie-behandelingen

Bij DermaCentrum Apeldoorn maken we onderscheid tussen medische en cosmetische endermologie-behandelingen.

1. Medische endermologie-behandelingen

Met medische endermologie behandelen we huidklachten die ontstaan zijn door medische aandoeningen, zoals kanker. Door bestralingen of operaties kunt u last hebben van een gevoelige huid of lymfoedeem (vochtophopingen). Het kan ook zijn dat u littekens aan de behandeling heeft overgehouden. Met een endermologie-behandeling kunnen we deze klachten behandelen en verlichten.

2. Cosmetische endermologie-behandelingen

Cosmetische endermologie passen we toe bij niet-medische klachten. Denk aan tekenen van huidveroudering zoals rimpels, cellulite of een slappe huid. De behandeling is ook geschikt als u last heeft van bolle wangen of een onderkin.

Persoonlijk behandelplan

Voordat we met een endermologie-behandeling starten, voeren we eerst een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken uw klachten en de gewenste resultaten. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan. We bespreken dan ook hoeveel behandelingen u nodig heeft. Na afloop evalueren we de behandeling en kijken we of deze het gewenste effect heeft.

Vergoedingen

Maakt u gebruik van endermologie als medische behandeling? Dan wordt deze soms vergoed door uw zorgverzekeraar. U moet dan wel aanvullend verzekerd zijn. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u recht heeft op een vergoeding. En zo ja, wat de hoogte van die vergoeding dan is.

Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen.

Vergoedt uw verzekeraar de kosten niet? Of maakt u gebruik van endermologie als cosmetische behandeling? Dan kunt u de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over een endermologie-behandeling? Of alvast een vrijblijvend intakegesprek plannen? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!

20170831-_wlr2062