Endermologie

Endermologie is een behandelmethode waarbij we het diepe bindweefsel in uw huid masseren. Dit doen we met een speciaal massageapparaat (LPG). Hiermee behandelen we verschillende huidproblemen, zoals cellulite, oedeem, littekens, een bestraalde huid of huidklachten na een operatie.

Behandelingen bij DermaCentrum Apeldoorn

Hoe werkt endermologie?

Tijdens de behandeling werken we met een speciaal apparaat: de LPG endermologie Allicance. De rollers van dit apparaat pakken uw huidplooien samen en masseren uw huid zonder dat het pijn doet.

De behandeling stimuleert:

  • Uw bloedsomloop en lymfevaten. Hierdoor worden voedingsstoffen in de huid beter aangevoerd en afvalstoffen beter afgevoerd.
  • De afvoer van vetten. Hierdoor wordt uw huid steviger. Heeft u bijvoorbeeld last van een sinaasappelhuid (een bobbelige huidstructuur)? Dan wordt dit minder dankzij de behandeling.
  • De aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur. Hierdoor wordt uw huid steviger, soepeler, gladder en gezonder.

Welke endermologie behandelingen zijn er?

Bij DermaCentrum Apeldoorn maken we onderscheid tussen medische en cosmetische endermologie-behandelingen.

Met medische endermologie behandelen we huidklachten die ontstaan zijn door medische aandoeningen. Denk aan kanker. Door bestralingen of operaties kunt u last hebben van een gevoelige huid of lymfoedeem (vochtophopingen). Of misschien heeft u littekens aan de behandeling overgehouden. Die kunnen we met deze behandeling verlichten.

Cosmetische endermologie passen we toe bij niet-medische klachten. Denk aan tekenen van huidveroudering, zoals rimpels, cellulite of een slappe huid. De behandeling is ook geschikt als u last heeft van bolle wangen of een onderkin.

lpg-endermologie

Persoonlijk behandelplan

Voordat we met de behandeling starten, voeren we eerst een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken uw klachten en de gewenste resultaten. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan. We bespreken dan ook hoeveel behandelingen u nodig heeft. Na afloop evalueren we de behandeling en kijken we of deze het gewenste effect heeft.

Vergoedingen

Maakt u gebruik van endermologie als medische behandeling? Dan wordt deze soms vergoed door uw zorgverzekeraar. U moet dan wel aanvullend verzekerd zijn. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u recht heeft op een vergoeding. En zo ja, wat de hoogte van die vergoeding dan is.

Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen.

Vergoedt uw verzekeraar de kosten niet? Of maakt u gebruik van endermologie als cosmetische behandeling? Dan kunt u de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie? Of alvast een vrijblijvend intakegesprek plannen? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!