Microneedling

Microneedling is een peeling waarbij we uw huid in de diepte vernieuwen. Met een speciale pen maken we minuscule kanaaltjes in de huid. Hierdoor wordt het herstelproces van de huid gestimuleerd, zonder dat we de onderste huidlagen beschadigen.

We passen microneedling bijvoorbeeld toe om (acne)littekens, grote poriën, pigmentatie en huidveroudering aan te pakken.

Hoe gaat microneedling in zijn werk?

Tijdens deze behandeling werken we met een speciale Dermapen. Deze pen heeft minuscule, vibrerende naaldjes, waarmee we kleine kanaaltjes in de huid maken. Die kanaaltjes zijn niet met het blote oog te zien. De prikkeling activeert het herstelproces van de huid. Zo wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen, collageen en bindweefsel gestimuleerd.

Dankzij microneedling wordt uw huid steviger, soepeler en egaler. Pigmentvlekken worden minder goed zichtbaar. Ook zorgt microneedling ervoor dat uw huid vocht en voedingsstoffen beter opneemt. Uw huid krijgt dus een flinke oppepper.

Er zijn twee soorten behandelingen:

1. Cosmetische kuur (oppervlakkige behandeling)

Tijdens de oppervlakkige behandeling maken we kanaaltjes van 0,2 tot 0,3 millimeter in de huid. Meestal passen we zes behandelingen toe. Daar zitten telkens twee tot vier weken tussen. Voor een optimaal effect raden wij u aan om tussendoor één of meerdere peelings te doen. Na de kuur voeren we nog een aantal onderhoudsbehandelingen uit.

2. Medische kuur (diepe behandeling)

Tijdens deze diepe behandeling maken we kanaaltjes van 0,5, 1, 2 of 2,5 millimeter in de huid. We passen meerdere behandelingen toe, waar telkens zo’n zes tot acht weken tussen zitten. Ook in dit geval zijn de resultaten beter als u tussendoor een peeling doet.

Na afloop van de behandeling

Na afloop van de behandeling kan uw huid er roze of rood uitzien. Bij sommige huidtypes verdwijnt dit snel. Bij andere huidtypes kan de roodheid enkele dagen blijven. Bij een diepere behandeling kan de huid licht gaan schilferen. Dit is positief: de dode huidcellen maken dan plaats voor nieuwe huidcellen.

Wij adviseren u de huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème (SPF 30). Ook adviseren wij u de eerste dagen een serum te gebruiken. Tijdens de behandeling geven wij u hier meer informatie over.

Behandelfrequentie

Het resultaat van microneedling is niet altijd direct zichtbaar. Bij microneedling tegen huidveroudering duurt het bijvoorbeeld minimaal zes weken voor de huid collageen en elastine aanmaakt. Er zijn bovendien meerdere behandelingen nodig. Het eindresultaat is vier tot zes maanden na de laatste behandeling te zien.

Bij microneedling litteken-behandeling of bij de behandeling van pigmentvlekken ziet u eerder resultaat: meestal al binnen twee tot drie maanden.

Persoonlijk behandelplan

Welke behandeling het meest geschikt is, hangt af van uw klachten. Daarom voeren we eerst een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken uw klachten en gewenste resultaten. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan. Na afloop evalueren we de behandeling en kijken we of deze het gewenste effect heeft.

Vergoeding

Microneedling als behandeling van acne-littekens wordt soms deels of helemaal vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit kan alleen als u aanvullend verzekerd bent en de behandeling op medische indicatie plaatsvindt. Microneedling als behandeling voor huidveroudering wordt niet vergoed.

Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u recht heeft op een vergoeding. En zo ja, wat de hoogte van die vergoeding is. Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen.

Vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten niet? Dan kunt u de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over microneedling? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!

20170815-_wlr1947
20170815-_wlr1942