Microneedling

Medische microneedling is een behandeling waarmee we uw huid tot in de diepte vernieuwen. Daarvoor gebruiken we een speciale pen: de SkinPen. Met deze pen maken we minuscule kanaaltjes in uw huid. Deze prikkeling activeert het herstelvermogen van uw huid. Het resultaat? Een stevige, egale en stralende huid.

Wanneer passen we microneedling toe?

Microneedling is geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld:

SkinPen

Beeld: SkinPen

Hoe gaat microneedling in zijn werk?

Tijdens de behandeling werken we met de SkinPen. Dit is een pen met hele kleine, vibrerende naaldjes. Die naaldjes maken kleine kanaaltjes in uw huid. Die zijn met het blote oog niet te zien.

Door de prikkeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in uw huid geactiveerd. De behandeling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Dat zijn stoffen die uw huid steviger, voller, egaler en stralender maken. Dankzij deze behandeling krijgt uw huid dus een flinke oppepper. Lijntjes, pigmentvlekken, grove poriën of littekens bijvoorbeeld, worden een stuk minder zichtbaar.

Goed om te weten: voorafgaand aan de behandeling geven wij u een aantal instructies. Zo mag u 24 uur vóór de behandeling niet in de felle zon zitten. Hierover vertellen wij u meer tijdens het intakegesprek.

Over de SkinPen

De SkinPen is een uniek microneedling systeem. Het is het enige microneedling systeem ter wereld dat is goedgekeurd door de FDA. Ook is de SkinPen het enige systeem dat de FDA heeft goedgekeurd voor de behandeling van acnélittekens.

Met de SkinPen kunnen we uw huid ontzettend precies en veilig behandelen. Dit komt onder andere doordat we de naalddiepte op de naald zelf kunnen instellen. Hierdoor gaat de naald nooit dieper in de huid dan dat we hebben ingesteld. Ook is de SkinPen het enige microneedling systeem dat bewezen zuivere kanaaltjes in de huid maakt. Dit maakt de behandeling uniek én veilig.

SkinPen behandeling pigment
SkinPen behandeling acne littekens

Beeld: SkinPen

Na afloop van de behandeling

Na afloop van de behandeling kan uw huid er wat rood uitzien. Ook kan de huid wat warm of prikkelend aanvoelen. Dat gevoel neemt na een paar uur af.

De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na afloop van de behandeling krijgt u twee nazorgproducten. Deze producten bevorderen het herstel van uw huid. Ze zijn bij de prijs inbegrepen.

Lees meer over de voor- en nazorgtips in onze folder.

Behandelfrequentie

Voor het beste resultaat zijn meestal 3 tot 6 behandelingen nodig. Hier zitten telkens vier weken tussen. Tijdens een persoonlijk intakegesprek vertellen we u hier meer over.

Persoonlijk behandelplan

Welke behandeling het meest geschikt is, hangt af van uw klachten. Daarom voeren we eerst een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken uw klachten en gewenste resultaten. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan. Na afloop evalueren we de behandeling en kijken we of deze het gewenste effect heeft.

Vergoeding

Medische microneedling wordt soms (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit kan alleen als u aanvullend verzekerd bent en de behandeling op medische indicatie plaatsvindt.

Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u recht heeft op een vergoeding. En zo ja, wat de hoogte van die vergoeding is. Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen.

Vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten niet? Dan kunt u de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over microneedling? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!