Grove poriën

Grove poriën zijn een soort kleine gaatjes in de huid. Ze ontstaan vaak als u last heeft van mee-eters (talgophopingen). Door deze ophopingen kunnen de poriën in uw huid oprekken en groter worden. Vervolgens wordt er een klein gaatje in uw huid zichtbaar. Grove poriën komen vooral voor in het gezicht: op uw voorhoofd, neus en kin (T-zone).

Wat zijn de oorzaken van grove poriën?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn die voor grove poriën zorgen:

 • Genetische aanleg
  Soms is het genetisch bepaald of u kleine of grote poriën heeft.
 • Huidveroudering
  Als uw huid ouder wordt, produceert de huid minder collageen. Hierdoor wordt de huid slapper. De wanden van de poriën kunnen ook slapper worden en oprekken.
 • Zonlicht
  Een teveel aan zonlicht kan ervoor zorgen dat uw huid sneller veroudert. En dat kan er weer voor zorgen dat de wanden van de poriën oprekken of slapper worden.
 • Talgverstoppingen
  Heeft u acne (gehad)? Ook dan kunt u last hebben van grove poriën. Door de verstoppingen zijn uw poriën mogelijk opgerekt.
 • Hormonale pieken en dalen
  Soms zorgen hormonale veranderingen voor grove poriën. Denk aan een zwangerschap of de menopauze.
 • Verkeerde huidverzorging
  Grove poriën kunnen ontstaan als u veel cosmetica gebruikt, vette crèmes of de huid onzorgvuldig reinigt.

Behandeling van grove poriën

Grove poriën gaan helaas niet meer weg. Wel kunnen onze huidtherapeuten ervoor zorgen dat uw grove poriën minder opvallen. Bijvoorbeeld door uw huid regelmatig en grondig te reinigen. Wij geven ook advies op het gebied van huidverzorging. Denk aan producten waarmee u uw huid zelf goed kunt reinigen of waarmee u grove poriën op een natuurlijke manier kunt camoufleren.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over grove poriën? Of meteen een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!