Ongewenste haargroei

Ieder mens heeft haren op zijn lichaam. Maar soms groeien er haren op plekken waar u ze liever niet ziet. Denk aan haren op uw lip, kin of op andere lichaamsplekken. In dat geval is er sprake van ongewenste haargroei. Zowel mannen als vrouwen kunnen er last van hebben.

Wat zijn de kenmerken van ongewenste haargroei?

Er zijn verschillende soorten beharing:

  • Trichose
    Dit is normale haargroei, zoals de haren op uw hoofd en uw wenkbrauwen en wimpers.
  • Hirsutisme
    In dit geval groeien er haren op plaatsen waar ze normaal niet voorkomen. Denk aan fijne haren op de kin of bovenlip bij vrouwen.
  • Hypertrichose
    Dit is een vorm van overbeharing op een plek waar normaal gesproken al haar groeit. Denk aan fijne haartjes in het gezicht, op de slapen of wenkbrauwen of aan haren op uw armen of benen die langer worden of toenemen.

Wat zijn de oorzaken van ongewenste haargroei?

Ongewenste haargroei ontstaat meestal in de puberteit. Ook hormonale veranderingen kunnen een rol spelen, zoals een zwangerschap of de overgang. Ook zijn er mensen die van nature aanleg hebben voor ongewenste haargroei. De aandoening komt ook vaak voor bij vrouwen met het Polycysteus ovarium syndroom (POS) en bij mensen met een Mediterraans huidtype.

Behandeling van ongewenste haargroei bij DermaCentrum Apeldoorn

Bij DermaCentrum Apeldoorn zijn we gespecialiseerd in het behandelen van ongewenste haargroei. Wij kunnen haren permanent verwijderen met elektrische epilatie. Met een speciaal epileer-apparaat geven we de haarzakjes hele kleine stroomstootjes. Hierdoor worden de haartjes na elke behandeling zwakker en dunner. Uiteindelijk groeien er geen nieuwe haartjes meer aan.

Goed om te weten: met elektrische epilatie kunnen we alleen blonde, grijze of rossige haren behandelen.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over overbeharing? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!