Endermologie

Toepassing
Endermologie is eenvoudig vertaald een “mechanische stimulatie van cellen”. Deze stimulatie kan worden ingezet als een medische-, maar ook als een cosmetischebehandeling. Het is een behandelmethode met opzienbarende resultaten als gevolg!

De behandeling  
De behandeling is gebaseerd op een diepe bindweefselmassage met een apparaat (LPG), dat blokkades in de stofwisseling en bloedcirculatie opheft en er gelijktijdig voor zorgt dat deze processen sterk verbeteren. Bij de behandeling wordt de huid samen met de onderhuid én het onderhuids bindweefsel aangepakt. Een driedubbele aanpak dus.
Een endermologiebehandeling wordt uitgevoerd met de Alliance, een LPG apparaat dat over verschillende behandelkoppen met rollers beschikt en hierdoor geschikt is voor verschillende aandoeningen en lichaamsdelen. Onder zuigkracht, pakken deze rollers de huidplooien voorzichtig op en rollen de huid langzaam heen en weer. Deze diepgaande massage zorgt ervoor dat;

  • de aanvoer van voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd (door stimulatie van de bloedsomloop en de lymfevaten);
  • hardnekkige vetten kunnen worden afgevoerd (van invloed op de stevigheid van de huid), een zogenaamde “sinaasappelhuid” wordt minder;
  • de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt geactiveerd, waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt;

Een endermologiebehandeling maakt het zo mogelijk om van binnenuit in een relatief korte tijd, op een geheel natuurlijke, veilige, effectieve én pijnloze manier de onderstaande (huid)aandoeningen te behandelen. Wij maken hierbij een onderscheid in de medische en de cosmetische behandelingen:

Medische behandelingen

Behandeling van littekens en lymfoedeem tijdens of na de behandeling van kanker
Na een operatie, bestraling, chemotherapie of hormoontherapie kunnen verschillende klachten aan de huid ontstaan. Veelvoorkomende klachten tijdens of na de behandeling van kanker zijn; een gevoelige huid, het ontstaan van operatielittekens en lymfoedeem. Vaak ontstaat lymfoedeem direct, maar de klachten kunnen zich ook pas weken, zo niet jaren later openbaren. Het lichaam houdt hierbij vocht vast en dit kan o.a. tot pijnlijke verhardingen leiden. De conditie van het lymfesysteem speelt hierbij een grote rol. Door al in een vroeg stadium te beginnen met een endermologiebehandeling van het beschadigde gebied, kan de kans op nare, pijnlijke complicaties worden verkleind. Het overtollige vocht wordt (beter) afgevoerd en het genezingsproces van de operatielittekens zal worden verbeterd en daardoor versneld. De kwetsbare huid zal hierna soepeler en minder gevoelig zijn.

Overige littekens, bijvoorbeeld van brandwonden of na een chirurgische ingreep
Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met littekens, gelukkig geven de meeste littekens geen klachten en genezen zij vanzelf. Echter sommige littekens van bijvoorbeeld brandwonden of na een chirurgische ingreep geven vaak klachten. Ze zijn pijnlijk of zorgen voor een beperking in het bewegen. Ook kunnen ze als ontsierend worden ervaren en voor psychische klachten zorgen.
Wij zijn ervan overtuigd dat alle soorten littekens te behandelen zijn, blijf daarom niet lopen met klachten.
Bij een endermologiebehandeling worden de afvalstoffen afgevoerd, waardoor verklevingen kunnen worden voorkomen, minder zullen worden of zelfs in zijn geheel verdwijnen.
Door de diepgaande massage wordt de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur geactiveerd, waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt.

Als nabehandeling na liposculptuur of liposuctie
Bij liposculptuur of liposuctie, wordt met behulp van dunne zuignaalden onder plaatselijke verdoving overtollig lichaamsvet weggezogen. Na de operatie kunt u de eerste paar dagen last hebben van een beurs en stijf gevoel. Dit wordt veroorzaakt door bloeduitstortingen onder de huid, waardoor de behandelde plek ook stijf kan aanvoelen. Na gemiddeld vier weken zal de ergste zwelling verdwenen zijn, waardoor het resultaat al beter zichtbaar wordt. Het eindresultaat zal na drie tot zes maanden te zien zijn. Een endermologiebehandeling kan ook hier, ter ondersteuning/bevordering van het genezingsproces worden ingezet .

Behandeling bij chronische veneuze insufficiëntie (CVI)
Herkent u deze klachten? Vermoeide, pijnlijke benen, duidelijk zichtbare en verkleurde aderen en/of gezwollen enkels? Een slechte bloedcirculatie, veroorzaakt door spataderen (abnormaal verwijde aderen) is hiervan vaak de oorzaak. In de medische wereld is deze aandoening beter bekend als chronische veneuze insufficiëntie (CVI).
Een endermologiebehandeling kan helpen om deze klachten te verminderen. De bloed- en lymfevaten worden gestimuleerd waardoor de bloedcirculatie en de afvoer van vocht zullen verbeteren. Wij raden u tevens aan om ter ondersteuning therapeutische elastische kousen (TEK) te dragen.

Vergoeding medische behandeling
Endermologie ingezet als medische behandeling, wordt in de sommigegevallenvanuit de aanvullende verzekering vergoed. De vergoedingen verschillen vaak per jaar. Uw zorgverzekeraar kan u, op basis van de door u afgesloten verzekering, precies vertellen welk recht op vergoeding u dit jaar heeft. Om misverstanden te voorkomen, adviseren wij u om vooraf altijd even contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Als achteraf blijkt dat uw zorgverzekeraar niet tot vergoeding overgaat, kunnen wij hierin helaas niets voor u betekenen.

Cosmetisch
Behalve voor de bovenstaande (huid)aandoeningen, kan deze behandeling ook uitstekend worden ingezet om de verouderde en/of verslapte huid aan te pakken. Rimpelvorming, het slapper worden, en het verlies aan veerkracht en soepelheid van de huid; het zijn onontkoombare gevolgen van het ouder worden.
De voor de stevigheid van de huid zo belangrijke stoffen hyaluronzuur, elastine en collageen worden nou eenmaal minder geproduceerd naarmate u ouder wordt. Hormoonschommelingen, gewichtsverlies of een zwangerschap spelen daarnaast vaak ook nog een rol.
Maar, met behulp van gepatenteerde technologieën, is het ook mogelijk om deze huidveroudering, indien gewenst, te bestrijden!

Behandelgebieden

Gehele lichaam
Voor een slanker silhouet én een steviger huid in één en dezelfde behandeling!
Aanwezige cellulite neemt af of verdwijnt soms zelfs in zijn geheel. Cellulite, niet te verwarren met de medische betekenis van cellulitis (waarmee men een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel bedoelt), is geen ziekte en geheel onschadelijk. Veelal wordt gedacht dat cellulite het gevolg is van overgewicht, dit is echter niet het geval.
Echter, veel mensen, met name vrouwen ondervinden er hinder van. De huid en het onderhuids bindweefsel hebben de voor cellulite zo herkenbare bobbelige structuur (ook wel sinaasappelhuid genoemd), die door velen als storend ervaren wordt.
Een endermologiebehandeling mag op dit moment de meest succesvolle behandeling tegen cellulite worden genoemd. Uw huid wordt na de behandeling steviger en strakker. Bij lichaamsendermologie is het verplicht om een LPG bodysuit te dragen. Het pak bedekt het hele lichaam, dit is nodig voor een betere geleiding van de behandelkop en staat garant voor een optimale hygiëne. De aanschaf hiervan is eenmalig. Zie onze prijslijst voor de actuele prijsopgave.

Ogen
Door het gebruik van verschillende behandelkoppen is het ook mogelijk om kleinere gebieden zoals de fijne, gevoelige huid rondom de ogen te behandelen. Wel zo prettig, want juist problemen in dit gebied kunnen ervoor zorgen dat u er vermoeid uitziet. Door onze endermologiebehandeling krijgt u uw frisse, stralende blik weer terug!

Gelaat
Door de aanpak van rimpels en fijne lijntjes in het gezicht, worden de contouren verscherpt, wordt de teint van uw huid weer fris en zal men u na de behandeling jonger inschatten!

Onderkin
Het aanpakken van een onderkin via een dieet of door te sporten, is lastig, zo niet onmogelijk. Echter, doordat tijdens een endermologiebehandeling plaatselijk vetcellen kunnen worden afgebroken én afgevoerd, is het ook een effectieve behandeling voor de aanpak van een onderkin en/of bolle wangen.

NB: Waar tijdens lichaamsendermologie een LPG Bodysuit verplicht is, maken we tijdens gezichtsendermologie gebruik van een zogenaamde behandelkit. Zoals de lift 20, bij de behandeling van het gezicht, de hals, het decolleté en de buste. Bij de behandeling van de oogcontour, de lipcontour en de handen maken we gebruik van de lift 10. Een kit dient eenmalig door u te worden aangeschaft en staat garant voor de vereiste hygiëne tijdens de gehele duur van de behandeling.

Vergoeding
Endermologie ingezet als cosmetische behandeling wordt niet vergoed.

 

Behandel frequentie

Een gemiddelde behandeling duurt 20 tot 40 minuten, dit is afhankelijk van het te behandelen gebied. Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag hoeveel behandelingen er nodig zijn. Dit is sterk afhankelijk van o.a. de conditie van uw huid, de mate van en het soort klachten die u ondervindt, en het uiteindelijke doel dat u nastreeft. Gedurende een uitgebreid (vrijblijvend) intakegesprek kunnen wij hier een meer op uw situatie gericht antwoord op geven en de mogelijkheden met u bespreken.

Praktijkervaring leert echter dat bij een gemiddelde cellulite behandeling er na zo’n 10 behandelingen resultaat te zien zal zijn, en hierbij gaat men meestal uit van 15 behandelingen in totaal.  Bij gezichtsendermologie mag u over het algemeen sneller resultaat verwachten, gemiddeld na 10 behandelingen.
De frequentie van de behandelingen ligt in de eerste weken vaak op 2x per week, vervolgens bouwen we het aantal behandelingen langzaam af tot 1 behandeling per maand. Dit is nodig om de behaalde resultaten te behouden. Tevens dient er minimaal 48 uur tussen twee behandelingen in te zitten, zodat het lichaam niet teveel belast wordt.

Uw leefstijl
Eerlijkheid gebied te vermelden, dat het ondergaan van één van onze behandelingen alleen, niet geheel volstaat. Deze methode vraagt ter ondersteuning om een gezonde leefstijl. Blijvend veel water drinken zal dan ook nodig zijn om een goede stofwisseling in stand te houden. Ook regelmatig bewegen is hierbij noodzakelijk. Tijdens de behandeling zullen wij u hier uiteraard verder over informeren.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze behandeling of een geheel vrijblijvende afspraak maken?
Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag. Uw huid is onze zorg!