Acne: zo kunnen onze huidtherapeuten jou helpen

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Naast fysiek ongemak kun je je er ook flink onzeker door voelen. Gelukkig hebben onze huidtherapeuten bij DermaCentrum Apeldoorn veel ervaring met het behandelen van acne. Zo zorgen we ervoor dat je weer lekker in je vel zit!

acne

Wat is acne?

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het is een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Aan het einde van die talgklieren zitten haarzakjes. Als de openingen van die haarzakjes verstopt raken, dan ontstaat acne. Deze talgophopingen worden ook wel mee-eters of comedonen genoemd.

Zo ziet acne eruit

Acne kan zich op verschillende manieren uiten. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van:

 1. Comedonen. Dit zin mee-eters die ontstaan wanneer de haarfollikels verstopt raken door talg en dode huidcellen.
 2. Puistjes (pustels). Dit zijn kleine, ontstoken bultjes gevuld met pus.
 3. Papels. Dit zijn kleine, rode bultjes zonder pus.
 4. Cysten. Dit zijn diepe bulten gevuld met vocht, die pijnlijk kunnen zijn en littekens kunnen achterlaten.

Oorzaken van acne

Er zijn verschillende factoren die voor acne kunnen zorgen. Soms krijg je last van acne door hormonale schommelingen of de puberteit,. Maar ook stress, ongezonde voeding of bacteriën kunnen een rol spelen. Kies je voor een behandeling bij DermaCentrum Apeldoorn? Dan kijken we samen naar jouw huidklachten en de mogelijke oorzaken van acne. Zo kunnen we een behandeling kiezen die het beste past bij jouw huid!

Zo behandelen we acne

Dé acnebehandeling bestaat niet. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om je klachten te behandelen. Een paar voorbeelden:

1. Dieptereiniging

   Een dieptereiniging is een professionele behandelen om de huid te reinigen. Hiermee verwijderen we overtollig talg en dode huidcellen, waardoor de poriën vrij komen en de huid weer kan ademen.

   2. Chemische peelings

   Een peeling zorgt ervoor dat de huid zich van binnenuit weer vernieuwt. In een peeling zitten zuren, die dode huidcellen als het ware losweken van de huid. Door het proces wordt de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen gestimuleerd.

   3. Huidverzorgingsadvies

   Onze huidtherapeuten kunnen advies op maat geven waarin ze uitleggen hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen. Ook hebben zijn tips voor goede en helpende huidverzorgingsproducten, die acne-uitbraken in de toekomst kunnen voorkomen.

   Peeling bij DermaCentrum Apeldoorn

   Tips voor thuis

   In uw dagelijks leven kun je ook rekening houden met acne. Een aantal tips die kunnen helpen om acne te voorkomen of te verminderen:

   1. Zit zo min mogelijk aan je huid

   Het aanraken of uitknijpen van puistjes maakt de acne alleen maar erger. Op deze manier verspreid je de bacteriën en beschadig je de huid nog meer.

   2. Reinig je huid twee keer per dag

   Doe dit ’s ochtends en ’s avonds en gebruik hiervoor milde reinigingsmiddelen. Zo houd je jouw huid goed schoon. Gebruik lauw water om je gezicht mee af te spoelen en dep de huid rustig droog. Bij DermaCentrum Apeldoorn kunnen we advies geven over goede, effectieve reinigingsproducten.

   3. Hydrateer je huid

   Doe dit dagelijks met een goede moisturizer. Ook hierover kunnen onze huidtherapeuten je persoonlijk advies geven.

   4. Zorg voor een schoon kussensloop

   Ophopingen van olie, dode huidcellen en bacteriën op uw kussensloop kunnen bijdragen aan acne.

   5. Gebruik de juiste make-up

   Teveel of de verkeerde make-up kan acne in stand houden of de huid extra irriteren. Bij DermaCentrum Apeldoorn kunnen we advies geven over de juiste make-up. Maak verder je make-up kwasten regelmatig schoon.

   6. Let op je voeding

   Acne kan erger worden als je (veel) producten met suiker eet of drinkt, zoals frisdrank en snoep. Drink in plaats van frisdrank water, zodat afvalstoffen beter worden afgevoerd.

    Maak een afspraak

    Heb je last van acne? Wij helpen je graag verder met een passende behandeling, zodat je weer lekker in je vel zit. Neem contact met ons op voor meer informatie.