Postinflammatoire erytheem

Postinflammatoire erytheem zijn verwijde bloedvaatjes. Er zijn dan rode of paarse vlekjes op uw huid zichtbaar. Het kan zijn dat die vlekjes uiteindelijk donkerder worden. In dat geval is er sprake van postinflammatoire hyperpigmentatie.

Wat zijn de oorzaken van postinflammatoire erytheem?

Verwijde bloedvaatjes ontstaan vaak als u last heeft gehad van acne. Als uw lichaam de ontsteking opruimt, worden de bloedvaatjes wijder. Hierdoor worden er paarse of rode vlekjes op uw huid zichtbaar.

Postinflammatoire erytheem kan ook ontstaan als u veel aan uw huid zit. Bijvoorbeeld als u regelmatig puistjes of mee-eters uitknijpt of aan oneffenheden op uw huid krabt.

Behandeling van postinflammatoire erytheem

Wij behandelen postinflammatoire erytheem met camouflagetherapie. Tijdens deze behandeling leren wij u de oneffenheden op uw huid op een natuurlijke manier te camoufleren. Ook geven wij u tips en productadviezen om uw huid goed te verzorgen en nieuwe ontstekingen te voorkomen. Uw huid is onze zorg!

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over postinflammatoire erytheem? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op.