Acne tarda wordt ook wel volwassenacne genoemd. Deze vorm van acne komt vooral voor bij vrouwen van 25 jaar en ouder. Meestal heb je last van ontstekingen en puistjes op je kin, kaaklijn en wangen. Mee-eters komen minder vaak voor.

Wat zijn de oorzaken van acne tarda?

  • Hormonen
    Acne tarda kan erger worden in de dagen voor je menstruatie. Ook een verstoring in de hormoonhuishouding kan acne tarda veroorzaken. Verder krijgen veel vrouwen last van acne tarda als ze van anticonceptiemiddel veranderen of na het plaatsen van een Mirena-spiraal.
  • Stress
    Als je last hebt van chronische stress, komt er cortisol vrij. Dit hormoon kan zorgen voor overmatige talgproductie en ontstekingen van de huid. Ook overmatige suikerinname, roken en alcohol kunnen acne tarda erger maken.

Behandeling van acne tarda

Het kan heel frustrerend zijn om op volwassen leeftijd last te hebben van acne. Je verwacht het immers niet meer. De huidtherapeuten van DermaCentrum Apeldoorn helpen je daarom graag verder om je huidklachten aan te pakken. Welke acnebehandeling het beste bij je past, hangt af van je klachten. Daarom voeren we altijd eerst een vrijblijvend intakegesprek. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan.

Afspraak maken

Wil je meer informatie over acne? Of alvast een vrijblijvend intakegesprek plannen? Neem dan contact met ons op. Jouw huid is onze zorg!