Gerstekorrels

Gerstekorrels worden ook wel milia genoemd. Het zijn harde, gele, witte talgbultjes. Ze zijn gevuld met keratine: de hoornstof van de huid. Gerstekorrels liggen net onder de opperhuid. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er last van hebben.

Wat zijn de kenmerken van gerstekorrels?

Gerstekorrels komen meestal voor rondom de ogen en op de wangen. Het kan zijn dat u last heeft van een paar gerstekorrels, maar er kunnen ook tientallen gerstekorrels in één gebied voorkomen.

Gerstekorrels kunnen spontaan opkomen en weer verdwijnen. Soms worden ze juist erger als ze eenmaal opkomen. Bovendien kunnen gerstekorrels ontstoken raken: ze hebben dan een etterig kopje of zijn rood en opgezwollen.

Wat zijn de oorzaken van gerstekorrels?

Gerstekorrels ontstaan als de poriën in de huid blokkeren. De hoornlaag van de huid kan talg dan niet goed afvoeren. Hierdoor hoopt de keratine op en ontstaat een gerstekorrel. Gerstekorrels komen vaker voor bij mensen met een vochtarme huid.

Behandeling bij DermaCentrum Apeldoorn

Heeft u last van gerstekorrels? Onze huidtherapeuten kunnen u helpen bij het verwijderen ervan. Soms is het voldoende om uw huid diep te reinigen. We prikken de gerstekorrels dan in met een speciaal naaldje en halen de keratine eruit.

Liggen de gerstekorrels dieper in de huid? Dan passen we coagulatietherapie toe. We gebruiken dan een naaldje, dat het bultje een een elektrisch stroomstootje geeft. Daardoor wordt de gerstekorrel zacht en kunnen we deze makkelijk verwijderen.

Persoonlijke behandeling

Welke behandeling het meest geschikt is, hangt af van uw klachten. Daarom voeren we altijd eerst een vrijblijvend intakegesprek. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over gerstekorrels? Of meteen een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!