Coagulatietherapie

Coagulatietherapie is een methode om goedaardige huidtumoren (oneffenheden) op uw huid te verwijderen. Denk aan gerstekorrels, steelwratjes of andere soorten wratjes. Ook kunnen we met coagulatietherapie couperose behandelen.

Hoe gaat coagulatietherapie in zijn werk?

Tijdens de behandeling gebruiken we een klein naaldje. Daarmee kunnen we de huidafwijking verhitten of losbranden. De oneffenheid komt dan los van de huid.

We kunnen deze methode ook gebruiken om verwijde bloedvaatjes dicht te branden. Bijvoorbeeld als u last heeft van couperose. Coagulatietherapie is een veilige en pijnloze behandeling.

Vóór coagulatietherapie

coagulatie-voor

Na coagulatietherapie

coagulatie-na

Camouflagetherapie als alternatief

Heeft u last van couperose of rosacea? Dan kunt u ook kiezen voor camouflagetherapie. Tijdens deze behandeling leren wij u hoe u de roodheid in uw gezicht op een natuurlijke manier kunt camoufleren. Samen zoeken we naar de juiste kleur camouflagecrème die goed bij uw eigen huidskleur past. Vervolgens leren wij u hoe u de crème op een natuurlijke manier op uw huid kunt aanbrengen.

Behandelfrequentie

Coagulatietherapie is geschikt voor het behandelen van kleine huidgebieden. Na zo’n twee à drie behandelingen zijn de huidafwijkingen al verdwenen.

Vóór coagulatietherapie

coagulatie-voor

Na coagulatietherapie

coagulatie-na

Persoonlijke behandeling

Voordat we starten met coagulatietherapie, voeren we eerst een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken uw klachten en de gewenste resultaten. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan. Na afloop evalueren we samen of de behandeling het gewenste effect heeft.

Vergoeding

Coagulatietherapie wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt de kosten van de behandeling direct na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over coagulatietherapie? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!