Elektrische epilatie

Wanneer Elektrische epilatie ?
Heeft u last van overbeharing en wilt u daar graag iets aan laten doen, dan kan dat met behulp van elektrische epilatie. Overbeharing is ongewenste beharing in het gezicht of elders op het lichaam en komt in twee vormen voor: hirsutisme en hypertrichose. Daarnaast kan er ook sprake zijn van overbeharing op bijvoorbeeld huidtransplantaten.

Hirsutisme
Dit is een vorm van overbeharing bij vrouwen volgens het mannelijk beharingspatroon. Het haar zit dan op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben zoals de wangen, kin, bovenlip, hals, rond de tepels, rug, buik en in de liesstreek.

Hypertrichose
Bij deze vorm is er sprake van abnormaal sterke beharing over het gehele lichaam en gezicht. Het komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat al in de puberteit.

De behandeling
Door middel van elektrische epilatie met de Apilus behandelen wij – haartje voor haartje – de gebieden waar overbeharing zit. Hierbij wordt gewerkt met een minuscuul wegwerp naaldje, die zo dun is als het haartje zelf. Dit naaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven. Vervolgens wordt er in korte tijd, een kleine hoeveelheid stroom toegediend, om het haarzakje elektrisch te vernietigen. De haren worden na iedere behandeling zwakker en dunner, waarna ze uiteindelijk verdwijnen.
Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, duurt de behandeling enkele maanden tot jaren.
Elektrische epilatie wordt meestal gebruikt bij blonde, grijze of rode haren. Het is geen pijnloze behandeling, maar door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt, is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken.

Vergoeding
Elektrische epilatie kan gedeeltelijk of geheel worden vergoed indien u aanvullend verzekerd bent. De vergoedingen verschillen vaak per jaar. Uw zorgverzekeraar kan u, op basis van de door u afgesloten verzekering, precies vertellen welk recht op vergoeding u dit jaar heeft. Om misverstanden te voorkomen, adviseren wij u om vooraf altijd even contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Als achteraf blijkt dat uw zorgverzekeraar niet tot vergoeding overgaat, kunnen wij hierin helaas niets voor u betekenen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze behandeling of een geheel vrijblijvende afspraak maken?
Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag. Uw huid is onze zorg!