Cryotherapie

Cryotherapie is een methode waarmee we goedaardige huidtumoren (woekeringen) verwijderen. Denk aan wratten, pigmentvlekken of fibromen. Cryotherapie is een pijnloze behandeling. Met deze methode kunnen we huidoppervlakken tot op de millimeter nauwkeurig behandelen. U houdt er geen littekens aan over.

Hoe gaat cryotherapie in zijn werk?

Bij cryotherapie behandelen we de huidaandoening met stikstof. Dit is een soort ‘kokende’ lucht die extreem koud is: min 195 Cº. De wrat of pigmentvlek bevriest als het ware. Een paar dagen na de behandeling ontstaat een blaar. Die droogt binnen zo’n tien à veertien dagen in. Vervolgens ontstaat er een korstje op de huid dat vanzelf geneest.

Na afloop van de behandeling

Als de huid eenmaal genezen is, is de onderliggende huid vaak nog licht of roze van kleur. Ook is de huid vaak nog gevoelig. Deze nieuwe, gezonde huid kleurt langzaam weer bij. Het is belangrijk om dit huiddeel de eerste vier weken goed tegen de zon beschermen. Wij geven u graag advies over de juiste zonbeschermingsproducten.

Behandelfrequentie

Meestal is één behandeling voldoende om de huidafwijking te verwijderen. Bij grotere gebieden of hardnekkigere aandoeningen is soms een tweede behandeling nodig.

Persoonlijke behandeling

Voordat we starten met cryotherapie, voeren we eerst een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken uw klachten en de gewenste resultaten. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan. Na afloop evalueren we de behandeling en kijken we of deze het gewenste effect heeft.

Vergoeding

Cryotherapie wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt de kosten van de behandeling direct na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over cryotherapie? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!