Medische endermologie-behandeling

Heeft u last van huidklachten door een medische aandoening of behandeling? Zoals een infectie, operatie of bestraling? Dan kunnen we uw huidklachten verlichten of zelfs oplossen met een medische endermologie-behandeling.

Wanneer passen we een medische endermologie-behandeling toe?

Voorbeelden van huidaandoeningen die wij met behandelen met medische endermologie zijn:

1. Lymfoedeem

Als u last heeft van lymfoedeem, houdt uw lichaam overtollig vocht vast. Uw huid kan hierdoor pijnlijk hard aanvoelen. Lymfoedeem ontstaat vaak direct na een medische behandeling, zoals een operatie of bestraling. U kunt er ook pas na weken of zelfs jaren last van krijgen.

Met een endermologie-behandeling kunnen we deze pijnklachten verlichten. We masseren uw huid met een speciaal LPG-apparaat. Dit apparaat pakt de huidplooien vast en masseert de huid zonder dat dit pijn doet.

Door de massage voert uw lichaam overtollig vet beter af. Ook voelt de kwetsbare huid na de massage soepeler en minder gevoelig aan. Hoe eerder u begint met een endermologie-behandeling, hoe kleiner de kans op nare en pijnlijke complicaties.

2. Littekens

Littekens kunnen voor lichamelijke en psychische klachten zorgen. Ze kunnen pijnlijk zijn en u beperken om lekker te bewegen. Bovendien kunnen ze u erg onzeker maken.

Tijdens de endermologie-behandeling masseren we uw huid met een speciaal apparaat. Hierdoor worden de afvalstoffen in uw huid beter afgevoerd. Dit voorkomt of vermindert verklevingen van de huid.

De massage stimuleert ook de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur. Deze stoffen maken uw huid steviger, soepeler en minder gevoelig. Dit zorgt voor minder pijnklachten door littekens.

3. Huidklachten na liposculptuur of liposuctie

Heeft u een liposculptuur of liposuctie gehad? Dan kunt u na de operatie last hebben van een beurs en stijf gevoel. Door bloeduitstortingen onder de huid kan de behandelde plek stijf aanvoelen. De ergste zwelling is meestal na vier weken verdwenen. Na drie tot zes maanden is deze helemaal weggetrokken.

Met een endermologie-behandeling kunnen we dit genezingsproces ondersteunen en bevorderen. De massage verbetert uw huidconditie en zorgt ervoor dat uw huid steviger, soepeler en minder gevoelig is.

4. Spataderen (chronische veneuze insufficiëntie)

Heeft u last van vermoeide, pijnlijke benen? Van duidelijk zichtbare en verkleurde aderen? Of van gezwollen enkels? Dan komt dat waarschijnlijk door een slechte bloedcirculatie door spataderen. Deze aandoening wordt ook wel chronische veneuze insufficiëntie (CVI) genoemd.

Met een endermologie-behandeling kunnen we uw klachten verminderen. Door de massage worden de bloed- en lymfevaten gestimuleerd. Dit verbetert uw bloedcirculatie en de afvoer van vocht. Ter ondersteuning van deze behandeling raden wij u aan therapeutische elastische kousen (TEK) te dragen. Hierover adviseren wij u graag in onze praktijk.

Behandelfrequentie

Een endermologie-behandeling duurt gemiddeld 20 tot 40 minuten. Hoeveel behandelingen u precies nodig heeft, hangt af van uw klachten, uw huidconditie en het gewenste resultaat. Tijdens een persoonlijk intakegesprek geven wij u hier meer informatie over.

Persoonlijk behandelplan

Voordat we met een endermologie-behandeling starten, voeren we eerst een vrijblijvend intakegesprek. Hierin bespreken we uw klachten en de gewenste resultaten. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan. Na afloop evalueren we de behandeling en kijken we of deze het gewenste effect heeft.

Aangepaste leefstijl

Een endermologie-behandeling vraagt om een gezonde leefstijl. Wij adviseren u bijvoorbeeld om blijvend veel water drinken. Dit is belangrijk om een goede stofwisseling in stand te houden. Ook is het belangrijk dat u regelmatig beweegt. Tijdens de behandeling geven wij meer informatie en advies voor een aangepaste leefstijl.

Eenmalige kosten bodysuit of behandelkit

Bij een endermologie-behandeling van het lichaam moet u verplicht een LPG bodysuit dragen. Dit is een pak dat uw hele lichaam bedekt. Hierdoor geleidt het massageapparaat beter en kunnen we hygiëne garanderen. U bent verplicht deze bodysuit eenmalig aan te schaffen.

Bij een endermologie-behandeling van uw gezicht, hals, decolleté en buste gebruiken we de ‘lift 20 behandelkit.’ Bij de behandeling van uw oogcontouren, lipcontouren en handen gebruiken we de ‘lift 10 behandelkit’. Ook deze kits garanderen de vereiste hygiëne. U bent verplicht de kit eenmalig aan te schaffen.

De kosten van de bodysuit en kits vindt u op onze tarievenlijst.

Vergoeding

Maakt u gebruik van endermologie als medische behandeling? Dan wordt deze behandeling in sommige gevallen vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u recht heeft op een vergoeding. En zo ja, wat de hoogte van deze vergoeding is.

Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen. Vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten niet? Dan kunt u de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over een medische endermologie-behandeling. Of alvast een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!

Endermologie behandeling