Lymftaping

Heeft u last van littekens of oedeem? Dan heeft u misschien baat bij lymftaping. Deze behandeling bevordert de onderhuidse doorbloeding en de afvoer van lymfvocht 24 uur per dag. Ook zorgt de tape ervoor dat uw litteken verbetert. We passen lymftaping toe als een ondersteunende behandeling bij oedeemtherapie of littekentherapie.

Hoe werkt lymftaping?

We brengen speciale lymftape op uw huid aan. Deze tape is ongeveer even elastisch als uw de huid. Door de liftende werking wordt uw huid een beetje opgetild. Zo kunnen de lymfeknopen meer vocht opnemen. Hierdoor neemt de druk op uw bloedvaten af. Ook zorgt de tape ervoor dat bindweefselvocht beter geleidt.

De voordelen van lymftaping

  • Lymftaping bevordert de onderhuidse doorbloeding en de afvoer van lymfevocht 24 uur per dag.
  • Dankzij lymftaping wordt gefibroseerd weefsel (weefsel dat hard en vast aanvoelt) zachter.
  • Met een speciale lymftaping-techniek kunnen we littekens verbeteren. De tape stimuleert de doorbloeding in uw huid. Dit zorgt ervoor dat het litteken minder rood wordt en vlakker.  Ook zal het litteken minder pijnlijk aanvoelen.
  • U voelt lymftape nauwelijks zitten. U kunt dus gewoon vrij bewegen met lymftape op uw huid.

Persoonlijke behandeling bij DermaCentrum Apeldoorn

Wij passen lymftaping toe als een ondersteunende behandeling bij oedeemtherapie of littekentherapie. Tijdens een intakegesprek bespreken we uw klachten en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Daarvan kan lymftaping een onderdeel zijn.

Vergoeding

Heeft u een chronische indicatie? Dan wordt lymftaping deels of helemaal vergoed door uw zorgverzekeraar. Let op: u moet dan wel aanvullend verzekerd zijn.

Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u recht heeft op een vergoeding. En zo ja, wat de hoogte van die vergoeding is. Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen.

Vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten niet? Dan kunt u de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over lymftaping? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!

20170831-_wlr2095
20170831-_wlr2098