Littekentherapie
Littekens kunnen (pijn)klachten geven, jeuken en voor verkleuringen en bewegingsbeperkingen zorgen. Heeft u hier last van? Dan helpen wij u graag deze klachten te verminderen. Dat doen we met littekentherapie.
Wat houdt littekentherapie in?
We kunnen littekens helaas nooit helemaal verwijderen. Wel kunnen we klachten als jeuk, pijn en vochtophopingen verlichten. Daarvoor passen we verschillende behandelingen toe.
1. Littekenmassage
Littekenmassage is een speciale massagetechniek waarbij we uw littekens in de natuurlijke beweegrichting masseren. Dit kan in eerste instantie een trekkend of stekend gevoel geven. Uiteindelijk verlicht de massage de pijn. Ook zorgt de massage voor een betere doorbloeding en een betere kleur van het litteken.
Soms zit een litteken verkleefd aan onderliggende huidlagen. Met de massage kunnen we die verkleving opheffen. Bovendien leren we u tijdens de behandeling een aantal massagetechnieken aan. Zo kunt u uw litteken ook zelf soepel houden.
2. Camouflagetherapie
Met camouflagetherapie leren wij u hoe u een litteken op een natuurlijke manier kunt camoufleren. Samen zoeken we naar de juiste kleur camouflagecrème, die goed bij uw eigen huidskleur past. Vervolgens leren wij u hoe u de camouflagecrème op een natuurlijke manier kunt aanbrengen.
3. Endermologie
Een endermologie-behandeling is een bindweefselmassage. Deze massagetechniek is een aanvulling op littekenmassage. We masseren het diepe bindweefsel in de huid met een speciaal massageapparaat: de LPG.
Dit apparaat heeft twee rollers die de huid masseren, stimuleren en oprekken. Dit bevordert de stofwisseling en bloedcirculatie. Ook wordt uw huid hierdoor elastischer en soepeler. Dit bevordert de genezing en de conditie van het littekenweefsel.
4. Microdermabrasie
Microdermabrasie is een intensieve peeling. Daarmee kunnen we acne-littekens in uw gezicht, decolleté of op uw rug verminderen. Tijdens deze behandeling wordt de bovenste huidlaag verwijderd. Daardoor vervagen de ondiepe littekens en vallen dieper liggende littekens minder op. Na één behandeling ziet u al resultaat.
5. Microneedling
Microneedling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Met een minuscuul, vibrerend naaldje maken we kleine kanaaltjes in de huid. De prikkeling stimuleert het natuurlijke herstelproces van de huid en de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt uw huid steviger en soepeler.
6. Peeling
Tijdens een peeling worden uw huidcellen op een veilige manier geactiveerd. Dankzij de peeling worden dode huidcellen van de huid losgeweekt. Bovendien wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Dit zorgt voor een frisse en stralende huid, waarbij littekens minder zichtbaar worden.
7. Siliconenpleisters en tape
Het kan zijn dat u littekens heeft op plekken die we lastig of niet kunnen masseren. Denk aan uw gezicht, hals, buik of aan een klein huidoppervlak. In dat geval zijn siliconenpleisters een goede optie om littekens te behandelen. De siliconenlaag op deze pleister verzacht het littekenweefsel, vlakt het litteken af en maakt het gladder.
Siliconenpleisters zijn bij ons op recept verkrijgbaar. Wij knippen ze alvast voor u op maat. Vervolgens kunt u de pleisters meerdere malen gebruiken. Ze beschadigen de huid of het litteken niet als u ze weer verwijdert. Voor het beste resultaat raden wij u aan deze pleister dag en nacht te dragen tijdens een periode van drie tot twaalf maanden.
Persoonlijk behandelplan
Welke vorm van littekentherapie het meest geschikt is, hangt af van uw littekens en de klachten die u ervaart. Daarom voeren wij eerst een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken uw klachten en het gewenste eindresultaat. Op basis hiervan maken wij een persoonlijk behandelplan. Na afloop evalueren we de behandeling en kijken we of deze het gewenste resultaat heeft.
Vergoeding
Sommige zorgverzekeraars vergoeden littekentherapie deels of helemaal. Dit hangt af van uw zorgverzekering. Ook verschillen de vergoedingen vaak per jaar. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen of u recht heeft op een vergoeding. En zo ja, wat de hoogte van die vergoeding is.
Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen. Vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten niet? Dan kunt u de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.
Afspraak maken
Wilt u meer weten over littekenbehandeling? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!
Afspraak maken
Wilt u meer weten over littekenbehandeling? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!