Peeling

Een peeling is een vloeistof die we op uw huid aanbrengen. De peeling-vloeistof weekt de dode huidcellen los en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Dankzij een peeling vernieuwt de huid sneller en wordt deze weer sterk, fris en stralend.

We gebruiken een peeling bijvoorbeeld bij het behandelen van acne, acne-littekens, grove poriën, pigment of huidveroudering. Een peeling is ook geschikt als u uw huid alleen een oppepper wilt geven.

Verschillende soorten peelings

Een peeling bevat verschillende stoffen, zoals melkzuur, salicylzuur, amandelzuur en glycolzuur. De precieze samenstelling van de peeling-vloeistof verschilt per peeling.

We kunnen de intensiteit van de peeling afstemmen op uw huid. Er zijn bijvoorbeeld oppervlakkige (middeldiepe) peelings en diepe peelings. Daardoor kunnen we elk huidtype en elke huidklacht behandelen.

Peelings bij DermaCentrum Apeldoorn:

 • Enerpeel oog- en lip: peeling voor het behandelen van huidveroudering rond de ogen en lippen
 • Enerpeel Jessner: peeling voor het behandelen van acne, hyperpigmentatie en hyperkerastose
 • Enerpeel Mandelic Acid 40%: peeling voor het behandelen van de gevoelige huid of rosacea
 • Enerpeel Pyruvic Acid 50%: peeling voor het behandelen van de vette huid met grove poriën, huidveroudering of acne littekens
 • Enerpeel Salicylzuur 15%: peeling voor het behandelen van actieve ontstoken acne
 • Enerpeel Salicylzuur 30%: peeling voor het behandelen van actieve ontstoken acne
 • Enerpeel TCA: peeling voor het behandelen van de grove huid, acne littekens, ouderdomsvlekken of huidveroudering

Hoe gaat een peeling in zijn werk?

Voordat we de peeling op uw huid aanbrengen, reinigen we uw huid eerst grondig. We verwijderen eventuele onzuiverheden en brengen daarna de peeling-vloeistof aan. Als de vloeistof goed is ingetrokken, brengen we verschillende verzorgende producten op de huid aan.

Na de behandeling

Na de peeling kan uw huid er rood uitzien, strak aanvoelen of een donkere kleur krijgen. Na één tot drie dagen ontstaan er meestal schilfertjes op de huid. Dit hoort erbij: de oude huidcellen maken dan plaats voor nieuwe huidcellen.

Het schilferen begint meestal rond uw mond, kin, wangen of ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Het schilferen kan ongeveer zeven dagen duren. Daarnaast kunt u na een peeling last hebben van prikkelingen, jeuk, irritaties, zwellingen of kleine korstjes.

Houd na de peeling daarom rekening met de volgende dingen:

 • Vermijd de zon en de zonnebank voor vier tot zes weken na de behandeling.
 • Bescherm uw huid vier tot zes weken na de behandeling met een zonbeschermingscrème met minimaal SPF 30.
 • Scrub uw huid vier tot zes weken na de behandeling niet. Trek ook niet aan de velletjes die op uw huid ontstaan.
 • Vermijd tot drie dagen na een diepe peeling zware inspanning, zweten, heet baden of douchen en de sauna. Laat ook uw haar niet kleuren.

Behandelfrequentie

Hoe vaak u een peeling nodig heeft, hangt af van uw huidklachten en de peeling die we toepassen. Tijdens het intakegesprek vertellen wij u hier meer over.

Houd er wel rekening mee dat een peeling soms niet mogelijk is. Bijvoorbeeld als u:

 • Zwanger bent
 • Een infectieziekte heeft
 • Roaccutane gebruikt (tot zes maanden daarna)
 • Andere medicijnen gebuikt (een peeling kan dan alleen in overleg met arts)
 • Allergisch bent voor aspirine (in dat geval kunnen wij de Jessner-peeling niet toepassen)
 • Last heeft van keloïdvorming (in dat geval kunnen wij de Jessner- en TCA-peeling niet toepassen)

Persoonlijk behandelplan

Voor we met een peeling starten, voeren we altijd eerst een vrijblijvend intakegesprek. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan voor de juiste peeling die past bij uw huid(klachten). Na afloop evalueren we of de behandeling het gewenste resultaat heeft.

Vergoeding

Een peeling wordt soms gedeeltelijk of helemaal vergoed door uw zorgverzekeraar. U moet dan wel aanvullend verzekerd zijn. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u recht heeft op een vergoeding. En zo ja, hoe hoog de vergoeding dan is.

Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen. Vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten niet? Dan kunt u de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over een peeling? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!

23ab6678-8171-4d87-b570-9ab3f7dedb39