Peeling

Een peeling is een vloeistof die we op uw huid aanbrengen. Deze vloeistof weekt dode huidcellen los en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Het resultaat is een sterke, frisse en stralende huid!

Peeling bij DermaCentrum Apeldoorn

Is een peeling geschikt voor mij?

We gebruiken een peeling bijvoorbeeld als u last heeft van:

Een peeling is ook geschikt als u uw huid alleen een oppepper wilt geven.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voordat we de peeling op uw huid aanbrengen, reinigen we de huid eerst grondig. Daarna brengen we de peeling-vloeistof aan. Als de vloeistof goed is ingetrokken, brengen we verschillende verzorgende producten op de huid aan.

Na behandeling kan uw huid er rood uitzien, strak aanvoelen of een donkere kleur krijgen. Na één tot drie dagen ontstaan er meestal schilfertjes op de huid. Dit is normaal: de oude huidcellen maken dan plaats voor nieuwe huidcellen.

Het schilferen begint meestal rond uw mond, kin, wangen of ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Het schilferen kan ongeveer zeven dagen duren. Daarnaast kunt u last hebben van prikkelingen, jeuk, irritaties, zwellingen of kleine korstjes. Het is vooral belangrijk dat u niet aan uw huid zit, zodat deze goed kan herstellen.

Nazorg na de peeling

  • Vermijd de zon en de zonnebank vier tot zes weken na de behandeling.
  • Bescherm uw huid vier tot zes weken na de behandeling met een zonbeschermingscrème met minimaal SPF30.
  • Scrub uw huid vier tot zes weken na de behandeling niet. Trek ook niet aan de velletjes die op uw huid ontstaan.
  • Vermijd tot drie dagen na een diepe peeling zware inspanning, zweten, heet baden of douchen en de sauna. Laat ook uw haar niet kleuren.

Meer voor- en nazorgtips lees je in onze folder.

nazorg-peeling

Welke peelings gebruiken wij?

Wij werken met de peelings van LIRA. Deze peelings bevatten geen agressieve ingrediënten, maat herstellende mineralen, botanische extracten en plantaardige stamcellen.

We kunnen de intensiteit van de peeling afstemmen op uw huid. Er zijn bijvoorbeeld oppervlakkige (middeldiepe) peelings en diepe peelings. Daardoor kunnen we elk huidtype en elke huidklacht behandelen.

Een overzicht van de peelings die wij toepassen:

1. Mineral TCA Rebuilder

De Mineral TCA is een krachtige peeling die we onder andere inzetten als anti-aging behandeling. Deze peeling corrigeert hardnekkige rimpels, fijne lijntjes, zonbeschadiging en pigment. Er zitten onder andere plantaardige stamcellen en mineralen in, die helpen om de huid te egaliseren.  Het resultaat is een frisse huid, die er jonger uitziet.

2. Mineral Jessner Rebuilder

De Mineral Jessner peeling is een chemische peeling. De stoffen in deze peeling corrigeren hardnekkige fijne lijntjes en rimpels. Ook pigmentvlekken en acne littekens worden door deze peeling minder goed zichtbaar.

3. Sal Pulp Definer

Deze peeling verheldert de teint en vermindert acne. Deze peeling zit boordevol antioxidanten, dankzij de verschillende vruchtpulpen en botanische extracten die erin verwerkt zijn. Deze peeling helpt de huid te herstellen en te verjongen, waardoor deze gezonder en meer in balans is.

4. Pumpkin Plus Definer

Een universele anti-aging peeling, die de doffe huid vernieuwt en verfrist. Deze peeling zit boordevol antioxidanten, plantaardige stamcellen, peptiden, retinol en huidhelende vitamines. De Pumpkin Plus Definer is geschikt voor verschillende huidaandoeningen, zoals acne, ongelijkmatige teint en de ouder wordende huid.

5. Mineral Retinol Solution

Deze sterke peeling geneest, herstelt en onthult een mooiere huid. Mineral Retinol Solution gebruiken we bijvoorbeeld als anti-aging behandeling of als een booster om de effecten van andere behandelingen te versterken.

6. Vita Brite Refresher

Deze peeling verbetert de algehele gezondheid van de huid. Ook fijne lijntjes, rimpels of rosacea symptomen worden minder zichtbaar. De Vita Brite Refresher bevat een unieke mix van vitamine C, amandelzuur, salicylzuur, plantaardige stamcellen, en een mix van plantaardige ingrediënten. Daarmee is de peeling onder andere geschikt voor het behandelen van acne, de droge huid of de zonbeschadigde huid.

Huidbehandeling bij DermaCentrum Apeldoorn

Behandelfrequentie

Hoe vaak u een peeling nodig heeft, hangt af van uw huidklachten en de peeling die we toepassen. Tijdens het intakegesprek vertellen wij u hier graag meer over. Op basis van dit intakegesprek maken we een persoonlijk behandelplan. Na afloop evalueren we of de behandeling het gewenste resultaat heeft.

Houd er wel rekening mee dat een behandeling soms niet mogelijk is. Bijvoorbeeld als u:

  • Zwanger bent
  • Een infectieziekte heeft
  • Roaccutane gebruikt (tot zes maanden daarna)
  • Andere medicijnen gebuikt (een peeling kan dan alleen in overleg met arts)
  • Allergisch bent voor aspirine (in dat geval kunnen wij de Jessner-peeling niet toepassen)
  • Last heeft van keloïdvorming (in dat geval kunnen wij de Jessner- en TCA-peeling niet toepassen)

Vergoeding

Een peeling wordt soms gedeeltelijk of helemaal vergoed door uw zorgverzekeraar. U moet dan wel aanvullend verzekerd zijn. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u recht heeft op een vergoeding. En zo ja, hoe hoog de vergoeding dan is.

Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen. Vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten niet? Dan kunt u de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!