Microneedling

Toepassing
Microneedling kan bij diverse huidproblemen worden ingezet, zoals bijvoorbeeld: (acne)littekens, grove poriën, pigmentatie en anti-aging. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

De behandeling
Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van de Dermapen die door middel van minuscule, vibrerende naaldjes kleine kanaaltjes in de huid maakt. Deze kanaaltjes zijn met het blote oog niet zichtbaar, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut en wordt collageen en elastine (bindweefsel) gestimuleerd. Na enkele behandelingen is uw huid steviger en gladder. Afhankelijk van het door u gewenste resultaat, wordt bepaald welk van de onderstaande twee kuren het beste bij uw huidprobleem past:

• Een cosmetische kuur of oppervlakkige behandeling met een diepte van 0,2-0,3 millimeter. Deze bestaat uit een zestal behandelingen met twee tot vier weken tussen de behandelingen. Voor een optimaal effect raden wij u aan om tussendoor één of meerdere peelings te doen. Na deze kuur volgen een aantal onderhoudsbehandelingen, waarvan de frequentie afhangt van wat u verder zelf aan huidverzorging doet.

• Een medische kuur of diepe behandeling met een diepte van 0,5, 1.0, 2.0 of 2,5 millimeter. Deze bestaat uit een aantal behandelingen met doorgaans zes tot acht weken tussen de behandelingen. Ook hier kunt u voor een nog beter resultaat tussendoor een peeling doen.

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wordt over het algemeen goed verdragen.
Wanneer de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd moet worden, kunt u eventueel een uur voor de behandeling Emla crème op de te behandelen plek smeren. Deze crème heeft een verdovende werking en is uitsluitend op recept bij de huisarts te verkrijgen.
Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naalden zal de huid er na een behandeling roze/rood uitzien. Bij sommige huidtypes verdwijnt dit snel, bij andere kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Bij een diepere behandeling kan de huid licht gaan schilferen; dit is een positief effect omdat de dode huidcellen daardoor afschilferen en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Wij adviseren u de huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème (SPF 30) en de eerste dagen een serum op de behandelde huid aan te brengen.

Effecten van microneedling

• Versteviging van de huid en vermindering van reliëf;
• Vernieuwing van de huidcellen en een zuiverende werking;
• Egalisering van de huidteint;
• Verbetering van pigmentproblemen;
• Verhoging van de opname van vocht en voedingsstoffen;
• Stimulering van de aanmaak van collageen.

Het resultaat van microneedling is niet direct zichtbaar omdat bijvoorbeeld in het geval van een anti-aging behandeling het minimaal zes weken duurt om collageen en elastine aan te maken. Daarbij volstaat één behandeling niet, maar zijn meerdere behandelingen nodig. Uiteraard gaat u in de loop van de kuur wel resultaat zien, maar het eindresultaat ziet u pas vier tot zes maanden na de laatste behandeling. In het geval van littekenverbetering en bij de behandeling van pigmentvlekken ziet u eerder resultaat, meestal al binnen twee tot drie maanden.

Vergoeding
Microneedling als behandeling van acne littekens kan gedeeltelijk of geheel worden vergoed indien u aanvullend verzekerd bent en de behandeling op medische indicatie gebeurt. Bij anti-aging wordt de behandeling niet vergoed. De vergoedingen verschillen vaak per jaar. Uw zorgverzekeraar kan u, op basis van de door u afgesloten verzekering, precies vertellen welk recht op vergoeding u dit jaar heeft. Om misverstanden te voorkomen, adviseren wij u om vooraf altijd even contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Als achteraf blijkt dat uw zorgverzekeraar niet tot vergoeding overgaat, kunnen wij hierin helaas niets voor u betekenen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze behandeling of een geheel vrijblijvende afspraak maken?
Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag. Uw huid is onze zorg!

20170815-_wlr1947
20170815-_wlr1942