Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische dieptepeeling. Daarmee verwijderen we dode huidcellen laagje voor laagje. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe cellen  gestimuleerd.

Waarom microdermabrasie?

Microdermabrasie stimuleert de bloedcirculatie en de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor krijgt uw huid een gladde en fijne structuur. Ook uw huidskleur wordt egaler. Kortom: uw huid krijgt een flinke oppepper en uw huidconditie verbetert aanzienlijk.

Dankzij microdermabrasie worden grove poriën, pigmentvlekken, littekens, restacne en fijne lijntjes minder zichtbaar. Soms verdwijnen ze zelfs helemaal.

Hoe werkt microdermabrasie?

  • We reinigen uw huid grondig voordat we met de behandeling starten.
  • Voor de dieptepeeling zelf gebruiken we een speciaal apparaatje dat uw huid als het ware vacuüm zuigt.
  • Vervolgens drukt het hele fijne microkristallen tegen uw huid. De kristallen scrubben uw huid heel voorzichtig. Hierdoor maakt uw huid in rap tempo nieuwe huidcellen aan.

Een microdermabrasie behandeling is geschikt voor vrijwel ieder huidtype en voor mensen van alle leeftijden.

4e470772-548e-4a45-9e04-db16c888db81

Na de behandeling

Na de behandeling is uw huid meestal rood en soms wat gezwollen. Wij adviseren u om de eerste twee weken na de behandeling voorzichtig te zijn met zonlicht. Smeer uw huid ook dagelijks in met een crème met een hoge beschermingsfactor (minimaal SPF 30).

Behandelfrequentie

Voor het beste resultaat raden wij u aan om meerdere behandelingen te volgen. Wij voeren deze behandelingen dan elke twee à vier weken uit. De precieze behandelfrequentie bespreken we tijdens het intakegesprek.

Persoonlijke behandeling

Voor we de behandeling starten, voeren we eerst een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken uw klachten en de gewenste resultaten. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan. Na afloop evalueren we de behandeling en kijken we of deze het gewenste effect heeft.

Vergoeding

Microdermabrasie wordt soms deels of helemaal vergoed door uw zorgverzekeraar. U moet dan wel aanvullend verzekerd zijn. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u recht heeft op een vergoeding. En zo ja, hoe hoog de vergoeding dan is.

Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om misverstanden te voorkomen. Vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten niet? Dan kunt u de kosten van de behandeling meteen na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over microdermabrasie? Of meteen een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!